Vlaška magija za Ljubav

 Kako i u ostalim, tako i u Vlaškim magijskim praksama među najzastupljenijim jeste magija za ljubav. Kada govorimo o ljubavnoj magiji kod vlaha, najpre treba da se osvrenmo na one koji su najučetaliji, a to su magijska vezivanja i privlačenja ljubavnika/ljubavnice. Jedan od načina na koji Vlaška vračara baje za ljubav je tako što uzima rekvizite poput teglice meda i katanca. Nad medom baje da veza bude slatka i da bi se ljubavnici slepili jedno za drugo, a potom zaključava 3 katanca, jedan daje osobi koja želi da privuče drugu polovinu a ostale baca u reku ili potok.

Magijsko vezivanje muškarca je takođe jako učestala praksa kod vlaha, i postiji par načina na koji to vračare rade, sledi opis dva najpoznatija. Vezivanje pomoću mrtvačke ili zmijske vode. Mrtvačku vodu uglavnom nabavljaju kada se telo umrle osobe kupa i sprema za pogreb, ili one koja stoji u nekoj posudi ispod sanduka pokojnika. Zmijska voda se spravlja tako što se uhvaćena zmija stavi u flašu s vodom sve dok ne ugine u istoj. Za vezivanjem najčešće posežu ljubomorne žene ili one koje imaju nevernog partnera, pa čak i one pohlepne koje žele da preotmu nečijeg muža ili partnera.

Još jedna od veoma snažnih magija kojim se žene služe da zavedu muškarce jeste menstrualna krv. Na primer ukoliko devojka umoči prsten u menstrualnu krv i posle seksa pogleda u svog voljenog, ona će postati predmet njegovih opsesija i fantazija. Takođe, ukoliko devojka ili žena sipne par kapi menstrualne krvi u kafu ili vino muškarcu kojeg želi da zavede i on će poludeti za njom.

Raskrsnice i magija 

– zbog svojih prometnih svojstava koje mogu da sežu i u jako daleku prošlost, raskrsnice su oduvek predstavljale energetska čvorišta, jer su se na njima susretali različiti putevi, vetrovi i energije koje su ljudi ostavljali prolazeći njima. Poznata je i ona urbana legenda kako su se veštice sahranjivale upravo na raskrsnicama. Kao raskšće između živih i mrtvih, one simbolično predstavljaju često mesto za izvođenje magijskih rituala i čini. Neke od njih podrazumevaju kontaktiranje đavola ili prizivanje demona, ili jednostavno snažno energetsko mesto pogodno za bacanje ili skidanje čini, sve zavisi. Na raskrsnicama su se ostavljali omađijani predmeti kako bi ih neko pronašao i na te načine preuzeo nedaće i bolesti koje je neko pokušao da skine sa sebe. Neretko će se desiti da neka vračara skida neku tešku magiju tako što će prizvati nekog demona u pomoć, ali u formi dobročinstva.