SO PROTIV CRNE MAGIJE

Različite tradicije

Mnoge različite tradicije kroz istorjiu koriste so u svojim magijskim praksama i ritualima. Vekovima je poznat kao veoma ‘učinkovit’ u mgijskim praksama i veoma dragocena supstanca. Ali zašto je to tako? Ako pogledamo istoriju soli i izvan korišćenja u magijskim ritualima, uvidećemo njegovu vrednost i značaj u mnogim kulturama i njihovim tradicijama.

Kako je so postala bitna ljudskoj civilizaciji?

Ako sumiramo istorijske izvore, so je od početka civilizacije za čoveka predstavljala vredan resurs. Rimljani su svoje vojnike plaćali u soli, zbog toga što je pre razvoja industrijalizacije predstavljala vredan resurs koji je uglavnom bio dostupan bogatima. Dakle kao vredan resurs, so je počela da postaje značajna i u spiritualnim i metafizičkim sferama. Na primer u Starom zavetu Lotova žena se pretvorila u stub soli zbog oglušavanja i neposlušnosti prema božijim zapovestima. Na istoku, u Budizmu i Šintoizmu, so se koristila da očisti i otera i odbije zlo i negativnu energiju.

SO u drugim magijskim tradicijama raznih naroda

Kao što je već pomenuto, so se naširoko koristila u raznim kulturama po svetu, a ovo su neke informacije gde i kako se upotrebljavala.

U delovima Nemačke, Normandije i Škotske so se koristila pri spravljanju butera, da bi odbila veštice koje bi dolazile da ga ukradu i da naškode kravama od čijeg mleka se pravio.

U Irskim narodnim verovanjima so je upotrebljavana kao lek uz recitovanje molitvi, kako bi se izlečio čovek koji je potpao pod uticaje vilinskih stvorenja.

Bavarsku i deo Ukrajine, gde se pominje i čišćenje novorođenčeta od nečistih sila i veštičarenja putem soli.

Egipćani su pre nego što krenu na put u svojim karavanima, spaljivali so na usijanom uglju kao deo rituala. Ovo je praktikovano kako bi se osigurao srećan put i odagnalo prisustvo zlih duhova koji mogu da prate i smetaju putnicima.

 So se često koristi u magijskim pročišćenjima i borbi protiv crne magije. U nekim Vika tradicijama, so se prinosi na oltare u toku rituala kao element zemlje. Još jedna od poznatih kombinacija u ritualima jeste kada se so meša sa vodom kako bi se povezao i na taj način osnažio moćima koje donosi okeanska voda. Ova kombinacija je jako dobra za odbranu od crne magije u mnogim tradicijama.

Kod nas je poznato da ako neko prospe so, uzme malo soli i prebaci preko ramena kako bi se oteralo zlo, ili ukoliko želimo da se zaštitimo od negativnih uticaja ako nismo prosuli so, možemo uzeti prstohvati i takođe prebaciti preko ramena.

 So je ima strukturu kristalne rešetke i po svom sastavu jeste kristal (natrijum-hlorid) i time predstavlja element zemlje. Zbog svojih blagotvornih dejstava kao element zemlje, so se korsti u borbi protiv crne magije, negativne energije i uopšte protiv zla!

SO protiv crne magije

Ukoliko želite da se zaštitie od crne magije, evo jednog predloga za ritual sa soli. Pre spavanja prospite ispod kreveta oko 300 grama soli kod mesta na kome spavate. Na taj način ćete biti zaštićeni od zlih sila koje noću mogu da se prikače na Vas.

Kao još jedan dobar način čišćenja prostora od crne magije jeste kao što je već pomenuto, stavljanje soli na komade usijanog uglja i tu prostoriji Vašeg doma, kako bi se očistio i sam prostor a i kako bi se ublažilo ili čak skinulo dejstvo crne magije koju Vam je neko poslao.

Pored soli koju ćete staviti na ugalj i na taj način pustiti da dim odradi čišćenje prostora, možete istovremeno i paliti svežanj žalfije koji je univerzalan čistitelj loših energija poput soli.

Ukoliko ste vernik, a smatrate da niste u mogućnosti da se obratite sveštenim licima da Vam pomognu kod skidanja crne magije ili osveštavanja kuće, možte se poslužiti ovim trikom. U flašu ili posudu svete vodice možete sipati tri kašike (supene ili kafene, u zavisnosti od količine svete vodice sa kojom raspolažete) i potom ako želite da izvršite čišćenje sebe i da skinete magiju koja Vam je bačena, pre kupanja i tuširanja treba iz tri puta da se polijete ovom moćnom smešom. Ovim ćete nesumnjivo skinuti bačenu magiju na Vas zbog koje se osećati loše i osetićete kako se vraćate u blagosloveno stanje u roku od tri dana, boljitak ćete osetiti prvo jutro nakon što uradite ovo. A kad je reč o čišćenju prostora, poprskajte pomalo ove smeše po ćoškovima svake prostorije u Vašoj kući ili stanu i zatim prospite ovu ispred praga u vidu jedne linije. Ovo će sprečiti loše uticaje da ulaze u Vaš dom kao i lošim ljudima da i kada dođu kod Vas da unesu bilo kakvu negativnu energiju ili učine nešto loše svojim negativnim energetskim poljem.