Najpoznatiji Vidovnjaci u Bosni

Ko Su vidovnjaci u Bosni?

U mnogo navrata nailazimo na različite oglase kada je reč o vidovnjacima i ljudima koji se bave skidanjem crne magije ili proricanjem sudbine i budućnosti. U praksi i vremenu interneta porasla je i potražnja za njima kako je ljudima sve postalo dostupno kao na dlanu. U ekspanziji ovakvih praksi preko interneta, oglasa i reklamiranja preko televizije i različitih časopisa koji obrađuju ovakvu tematiku treba istaći da je mnogo šarlatana uključeno u ovu sferu. Dakle treba razaznati prave od pogrešnih vidovnjaka. Mnogo je tekstova na različitim portalima koji otkrivaju razne pronevere kod par vidovnjaka iz Bosne i Hercegovine, ali takvih slučajeva ima svugde u svetu…Kao neke od glavnih odlika najpoznatijih vidovnjaka u Bosni možemo upravo posmatrati kroz multietnički filter tako što znamo da u njoj žive ljudi različitog porekla i veroispovesti. Mnogi od njih imaju dodira sa jednim ili drugim, ili su različitog porekla i veroispovesti pa se pri životnom iskustvu razlikuju od nekih drugih ljudi. Dakle možemo imati nekog ko potiče iz hrišćanske porodice ali je muslimanske veroispovesti i na taj način je upućen u ezoretijske ili magijske tajne i jedne i druge religije što može da bude od velikog značaja za njihov posao.

Hodža Bajro

Neki poznatiji muslimanski vidovnjak je Hodža Bajro. On se bavi različitim vidovima zapisa. Pored religijskih praksi kao i mnoge hodže, on zna da barata sa sihirima, da ih pravi i da ih skida i neutrališe. Uz religijsko iskustvo i poznavanje drugih tajni koje se tiču rekligije on predstavlja jednu ozbiljnu ličnost kada su u pitanju te stvari.
Poznati parapsiholog Mevludin Duvančić je na primer u medijima bio zastupljen po svojim mnogim prognozama koje su se ticale aktuelnih tema u svetu sporta i mnoge predikcije u sportskim tokovima. Na primer, zanimljiva utakmica između BiH i Portugala koja je prošla veoma napeto, gde je Mevludin predvideo pobedu BiH ali kroz veliki napor i usijanje.

Vidovita Džemila

Jedna od najpoznatijih proročica ili vidovnjakinja u Bosni jeste vidovita Džemila. Žena sa ogromnim iskustvom i obrazovanjem na polju alternative, parapsihologije i vidovnjaštva. Kako i ona sama kaže, na ovaj svet smo došli sa nekim zadatkom, a da li ćemo shvatiti i prepoznati šta je to što treba da uradimo, to je isključivo na nama. Pored praksi na polju vidovnjaštva, Džemila je i uspešan publicista objavljivala je u mnogim časopisima na graničnim područijima nauke a kao bisere u karijeri ima tri izdate knjige koje se odnose na gledanje u šolju i zrnevlje, druga je sanovnih a treća se odnosi na reiki energiju.