MEVLUDIN DUVANČIĆ

Mevludin Duvančić

Balkanski region je poznat po svojim prorocima i vidovitim ljudima. U našim narodima održala se praksa proricanja i vračanja i ona je duga vekovima. Neki od naših vidovnjaka, pored toga što su poznati u regionu, poznati su i šire u svetu – jedan od njih je Mevludin Duvančić. Kada čujete ovo ime, nekima to i neće mnogo značiti zbog činjenice da je on najpoznatiji pod nadimkom ‘Balkanski Nostradamus’.

Prva Vizija – Mevludin Duvančić

Gospodin Mevludin ima mnoga druga znanja i karijeru nevezanu za njegov impozantni nadimak ‘Balkanski Nostradamus’, a ovo je deo njegove životne priče. Mevludin je još kao sasvim mali otkrio svoj dar koji nije znao kako da prihvati i tada je počeo da shvata da je drugačiji od drugih. Sa samo šest godina svoj dar je počeo da ispoljava u okviru porodice, baka mu je bila bolesna i na samrti. Dok je provodio poslednje dane sa njom, uhvativši je za ruku, shvatio je da će ona umreti za dva dana i on je to saopštio svojoj majci koja je tu vest dočekala skroz zatečena.

Nakon ovog gesta, otac mu je rekao da ne bi trebalo da veruje svojim vizijama i saznanjima jer oni možda ne dolaze od Boga zbog toga što samo On može sve da vidi i da zna. Duvančić je znao da njegov dar dolazi od Boga i nastavio je da prati svoje vizije i saznanja.

Školovanje i Karijera – Mevludin Duvančić

Svoje fakultetsko školovanje je završio kao psiholog, ali je ujedno da svojim darom mnogo razvio i treće čulo. Svoje sposobnosti mnogo puta je iskoristio kako bi rešio mnoge misterije i policijske slučajeve što ga je dovelo pred mnoge poslovne ponude raznih agencija koje je on odbijao. Kao krunu za svoje priznanje, dobio je priznanje i sertifikat na Nacionalnom institutu u Americi što predstavlja potvrdu da se nalazi među deset najboljih svetskih parapsihologa.

Na Nacionalnom institutu mu je tada bilo punuđeno radno mesto koje je on takođe odbio. Njegovu karijeru obeležio je posebno jedan događaj kada je u okolini Sarajeva nestao dečak za kojim je policija tragala. Mevludinu je taj dečkić u skafanderu došao jednom u san gde mu je saopštio gde se nalazi, i reko mu je da će ga pronaći na mestu gde je reka Miljacka najdublja. Kada je ispričao za ovaj događaj policiji nakon nekoliko dana, ispostavilo se da je dečak tamo bio kada ga je policija pronašla. Nakon ovog događaja nije mogao da spava noćima. Pored ovih tragičnih događaja Duvančić je morao da stekne i opravda status ‘Balkanskog Nostradmusa’.

Vizije i Dar Mevludina Duvančića

ored toga što je predvideo padanje Novaka Đokovića na ATP listi, isto tako je i predvideo bračnu krizu Severine Vučković, kao i propadanje braka Nataše Bekvalac a potom uspešan nastavak njene karijere. Predviđao je i buđenje Halida Bešlića iz kome nakon teške nesreće koju je takođe predvideo. U svojim mnogim gostivanjima iznosio je prognoze koje su se obistimile više od 90%.

Posebno je istakao da sebe ne smatra nikakvim prorokom ni vidovnjakom nego konkretno parapsihologom. U moru šarlatana teško je prepoznati čoveka koji zaista ima dar i sposobnost da se bavi ovakvim stvarima. Takođe nam je objasnio razliku između običnog gatanja i parapsihologije koja nije u potpunosti priznata od strane nauke ali je nauka za sebe i kao neke njene kategorije izdvojio je istraživanje aure i boja koje ona nosi kao i reiki, akupunkturu i naravno telepatiju koja je kod njega veoma razvijena.

Ono što ga istinski čini pravim čovekom je to što svoje usluge ne naplaćuje i radi kako bi pomogao ljudima u njihovim nevoljama i problemima. Jedan je od retkih ljudi koji je rešio mnoge policijske slučajeve, pronalazio nestale i otete osobe i pomagao običnim ljudima sa nekim njihovim životnim problemima a da nije dinara tražio za to. Svako dobro delo i mnoge uspešne prognoze opravdale su njegovu titulu Balkanskog Nostradamusa.