Ljubavna magija sa prstenom

Prsten je oduvek bio jedan od najmoćnijih predmeta u magiji, okultizmu i ezoteriji. Prsten je suštinski krug, a sam krug ima mnogo značenja u svakoj kulturi, u svakoj religiji pa i u ezoterijskoj praksi.

Krug označava savršenstvo i neprekidno trajanje. Simbolički krug se koristi u skoro svakom ritualu koji primenjujemo. Na primer, pri venčanju mlada i mladoženja idu u krug sa sveštenikom dok on čita molitvu za njihov brak, zatim prihvataju data obećanja i postaju muž i žena.

Krug sa druge strane za neke drevne narode jeste predstavljao nešto što odlikuje celokupan ljudski život i njegovo trajanje. Zato se verovalo da je život, kao i priroda nešto što je ciklično ili kružno. Verovalo se da kao što priroda ima godišnja doba: leto, proleće, jesen i zimu da tako i čovek ima ove faze života. Takvim poimanjem bi leto bila rana mladost (detinjstvo), proleće kasnija ili zrela mladost (adolescencija), jesen odraslo doba, dok bi zima bila starost i smrt. Samim tim kao što je slučaj sa godišnjim dobima, da posle zime opet dođe leto – verovalo se da je tako i sa čovekom i njegovim životom. Odnosno da posle smrti ima života, koji nikada ne prestaje.

Ovakva logika kružnog kretanja materije pa i energije, nije strana ni nauci jer se isto tako i naučno može objasniti da je čovek skup atoma, koji se posle smrti razilaze i opet postaju deo nečega novog. Odnosno kreću se kružnim putem.

Magija prstena

Položaj prstena na ruci ima određenu simboliku i značaj, ona je uglavnom povezana sa tim da čuva od negativne energije. Mnogi astrolozi na primer veruju, da je prstenje povezano sa planetama u našem Sunčevom sistemu. Te na taj način, ako pratite planete i u njihovom smeru pomerate vaše prstenje, to može biti vrlo podsticajno za vaš život.

Postoje i druga verovanja i običaji koji imaju magijsko utemeljenje. Ukoliko na primer nosite prsten na palcu, a slobodni ste, to može privući nekoga u vaš život (takođe se veruje da prsten na palcu privlači novac u vaš život). Ako nosite prsten na kažiprstu, ostvarićete vaše ciljeve i dobićete neverovatnu samouverenost (ne samo na poslovnom već i na ljubavnom planu). Veruje se da na srednjem prstu, treba nositi prstenje nasleđeno od vaših predaka, jer se veruje da će vas ovo povezati sa njima. Povezivanjem sa precima, možemo ostvariti lični, individualni ili porodični mir koji će uticati povoljno na kvalitet našeg bračnog i ljubavnog života.

Prsten kao simbol ljubavi i moći

Poznato vam je da mnoga tajna društva u svojim inicijacijskim obredima upravo prstenom zaklinju svoje nove članove na lojalnost – koji te prstenove moraju da nose prilikom susreta sa drugim članovima.

Prsten su nekada nosili veliki vladari, kao statusni simbol svoje vladavine i često je sam prsten bio i pečat na mnogim srednjevekovnim dokumentima gotovo svih srednjevekovnih Evropskih vladara.

Sa druge strane, prsten je i dar koji mladić daje devojci, čime je veri i obeležava kao svoju ili zauzetu devojku. Ovaj običaj takođe ima svoje utemeljenje u tradiciji jer je prisutan u svim kulturama. Prstenovanjem se zaklinjemo na vernost svom partneru i postajemo deo nečega novog. Venčani prsten takođe ima svoju simboliku, koja je slična vereničkom prstenu.

Ljubavna magija sa prstenom?

Ljubavna magija sa prstenom predstavlja jedan od najdrevnijih metoda magijskog delovanja. Gotovo bezbroj raznih varijacija postoji u pravljenju ljubavne magije upravo korišćenjem prstena. Međutim zbog toga što je reč o izuzetno moćnom magijskom predmetu i izuzetno moćnim ritualima, za njih ćete se morate obratiti vidovnjacima ili magovima koji ih poznaju.

Ritual za pojačavanje ljubavi – u ovom ritualu se uzima prsten verenika ili muža, odnosni se kod vračare, maga ili vidovnjaka i prilaže se sa svojim prstenom. Oba prstena se vezuju katancem i onda treba reći bajalicu. Postoji više bajalica, jedna od njih je: „Sveži ovo dvoje, kao nekada, sveži ih do sudnjega dana i ne rastavljaj“.

Ljubavna magija sa prstenom – ovaj vid magije se praktikuje onda kada neko nema sreće u ljubavi i kada želi nekoga ko nije uzvratio ljubav. Uzima se prsten i polaže se u menstrualnu krv devojke koja želi da bude sa nekim momkom. Zatim se nad tim baje sledećim rečima: „patićeš, u mene zaljubljen bićeš, patićeš, dok meni ne dođeš“. Potom se prsten izvlači i nosi sa sobom, i kada devojka naiđe na momka koji joj se dopada, treba da ga pogleda kroz prsten. Ovaj ritual je izuzetno efikasan ako vam u njemu pomogne moćniji vidovnjak.