LJUBAVNA MAGIJA SA MEDOM

Za vreme kasnog leta i rane jeseni, širom sveta vreme je za prikupljanje meda. Ovaj ukusni, slatki i lepljivi darovan od prirode i pčela smatra se zdravom hranom za konzumiranje još od davnina. Jedna kafena kašičica dnevno može biti blagotvorna kada je reč o nekim alergijama, ali takođe med ima i neka magična svojstva.

Magijske Tradicije

U nekim magijskim tradicijama i praksama med se koristi kako bismo ‘zasladili’ nečija osećanja prema nama. Ovo je jedan od najjednostavnijih i najučestalijih rituala kako da napravite ljubavnu magiju sa medom. Potrebni su Vam teglica meda, tanjirić, sveća i komad papira. Na komad papira napišite ime osobe koja Vam se sviđa i kojoj želite da se ‘osladite’. Sveću namažite medom, ali ne mnogo, kako bi mogla fino da izgori do kraja. Ime osobe zapisane na papirić stavide ispod tegle meda i potom stavite sveću uspravno na tanjirić i zapalite i pustite je da izgori. Nakon ovog rituala videćete promene u ponašanju kod osobe kojoj ste namenili ritual. Osoba će početi više da obraća pažnju i da se odnosi veoma nežno prema Vama.

Med takođe zbog svojih lepljivih svojstava može da se iskoristi kao posrednik u sjednjivanju stvari u jedno. Ovo je još jedan od mogućih rituala kojim možete izvoditi ljubavnu maigju sa medom. Jedna napomena, ovo se ne odnosi na crnomagijsko vezivanje niti ima veze sa njim, med kao element je čist i dolazi iz prirode i po svojim svojstvima je povezan sa pozitivnom energijom.  Za ovaj ritual sjedinjavanja dvoje ljubavnika biće potrebne dve krpene lutkice koje imaju ljudsko obličije, poput onih koje smo mogli da vidimo u nekim vudu ritualima. Ove dve lutke se namažu sa jedne strane medom a potom se spoje i zavežu crvenim koncem, zato što crvena boja predstavlja strast i ljubav. Ovaj ritual se može takođe izvesti ukoliko želite da se sprijateljite sa određenom osobom ili da učvrstite Vašu vezu sa nekim. U slučaju da želite da slaktoćom privučene nekog prijatelja k sebi, uradite sve isto kao i kod ljubavnog rituala, samo vežite lutkice belim koncem koji predstavlja nevinost, čistotu i dobrotu. Ovaj ritual je pogodan po još jednoj osnovi a to je da kada konac razvežete, lutkice (ljubavnike ili prijatelje) možete lagano i razdvojiti bez da se lutkice oštete jer med ne deluje kao super lepak.

Nasleđene iz tradicije, a posebno poznate danas u 21. veku su ‘’posude za zaslađivanje’’.

Ljubavna magija sa medom ne mora se nužno izvoditi sa medom, postoje i različite varijacije u odnosu na rituale i okolnosti, pa se u nekim slučajevima koriste beli ili žuti šećer i određene smole. Napravite svoju posudu za zaslađivanje, veoma je jednostavno. Ovo je još jedan od mogućih oblika ljubavne magije sa medom, i ono što vam je potrebno za ritual je sledeće: teglica meda, dva papirića (za Vaše ime i ime osobe sa kojom želite da se slepite u ljubavnom odnosu), crveni konac i igla. Na papiriće ispišite ime Vaše ime i ime druge osobe i potom ih spojite i presavijte tako da su ispisana imena okrenuta prem unutra kada savijete papir. Svijeni papir prošijte crvenim koncem jednom ili dva pouta da svežete imena. Potom treba da uzmete kašičicu i uzmete tri zalogaja, gde ćete pri svakom zalogaju pomisliti na osobu čije ime ste napisali papirić i izgovoriti: ‘’Kao što je meni ova kašičica meda slatka, tako ću se i ja tebi osladiti’’. Potom svative papirić u teglu meda i zatvorite je. Durga polovina će se mic po mic polako zalepiti za Vas!