LJUBAVNA MAGIJA SA CRVENOM SVECOM

Sveće i rituali

Kada je reč o magiji sa svećama ona se uglavnom odnosi na ritualno manipulisanje koje je u vezi sa plamenom i bojom same sveće. Dakle kroz određene rituale i njihov kontekst upotrebljava se i određena boja sveće kako bi se došlo do određenog ishoda tog rituala. Sveće su još od davnina bile sastavni deo mnogih rituala, od crkvenih poput krštenja, venčanja, sahrana, pa sve do ritualnih i magijskih. Njihova ugloga je pronašla široku primenu u mađijanju na svim kontinentima.

 

Ljubavna Magija sa Crvenom Svecom

Imajući u vidu vitalnu uglogu sveća u skoro svim ritualnim dešavanjima, treba da spomenemo one koje se najčešće vezuju za ljubavnu magiju sa crvenom svećom. Kada je reč o boji sveće koja se upotrebljava za ljubavnu magiju, svakoj drugoj osobi će pasti na pamet upravo ta – crvena boja. Crvena pored toga što u ritualima i inače ima značenje  i simboliku krvi, povezanosti i strasti, predstavlja takođe i sinonim za ljubav.

Kod ljubavne magije sa crvenom svećom, bitno je napomenuti da postoji i određena simbolika koja se vezuje za ovaj ritual. Element na koji se pozivamo kada radimo ovu ljubavnu magiju jeste sunce. Ono je simbol najveće moći i topline i naravno u direktnoj je vezi sa životom – a bez njega nema života kao što ni nema života bez ljubavi. Sunce i ljubav su glavni pokretači svega što nas okružuje, s toga su i sastavni element ljubavne magije sa crvenom svećom.

Rituali Ljubavne magije sa crvenom svećom

Evo i par reči o ritualima koji se izvode pomoću crvene sveće. Jedan od jednostavnijih jeste da nabavite crvenu sveću i komadić papira. Papir možete namirisati nekim mirisom kako biste ‘začinili’ ovu ljubavnu magiju i pojačali njen efekat. Dakle, veoma jednostavno, na papirić napišite ime osobe čiju ljubav želite, i Vaše ime. Papirić potom savijte i spalite ga nad plamenom crvene sveće. Pepeo koji ostane pokupite i kada sunce bude izlazilo u ranim jutarnjim satima, uzmite pepeo, okrenite se ka izlazećem suncu, zažmurite i dunite u dom pravcu kako bi se ovaj ritual ispunio! Ljubav će Vas preplaviti!

Drugi ritual se razlikuje od prvog i uključuje pored crvene sveće i malo meda. Med je takođe element pomoću koga možete da pojačate dejstvo magije i osladite rezultate koji će nakon rituala ubrzo doći. Uzmite tanjirić (poput onog iz kompleta sa šoljicama kafe), komadić papira i jednu kašičicu meda. Na papirić ponovo ispišite svoje ime i ime osobe koju želite, potom savijte papirić. Nakon toga na tanjirić stavite med iz kašičice i u njega zalepite papirić, a potom stavite i sveću koju ćete upaliti tako da se cela istopi a vosak ostane u tanjiriću. Upalite sveću u ponoć i ostavite je na nekom mestu gde će je obasjati prvi jutarnji zraci sunca kao blagoslov magiji koju se upravo napravili!

Poslednji ritual je dosta jednostavan. Uzmite dve crvene mirišljave sveće istih veličina. Na jednu zapišite svoje ime a na drugu osobe koju želite. Stavite ih jednu do druge ali da se ne dodiruju (1 ili 2 cm razmaka). Upalite ih u isto vreme i dok to radite zamislite kako ste bliski sa osobom koju želite, kako se sveće tope a vosak spaja, tako se i Vi spajate sa tom osobom!