CRNA MAGIJA MRTVAČKA ZEMLJA

Zašto je zapravo crna magija toliko loša?

Magija od pamtiveka ne prestaje da golica čovekovu maštu na raznorazne načine. U mnogim kulturama nalaze se različite interpretacije određenih simbolika, elemenata i rituala koji mogu da se susretnu kada je reč o magijini njenim ritualima i primenama. Dobro je poznato da svaka magija ima svoju dobru i lošu stranu, koje se takođe razlikuju od kulture i podneblja sveta iz kojih dolaze. Neki naizgled naivni i jednostavni magijski rituali mogu imati mnogo crnu i zlu konotaciju a da nismo toliko toga ni svesni.

Zašto je zapravo crna magija toliko loša? Odgovor je uvek veoma jednostavan – kosmička ravnoteža. Ukoliko praktikujemo crnu magiju, mi stvaramo određen disbalans u funkcionisanju kosmičkih zakona ravnoteže i na taj način stvaramo lošu karmu koja može da nam se vrati kao bumerang! Bez obzira da li neko iskusan pravi magiju ili mi sami, jedno je očigledno, posledice će kad tad nastupiti!

Crna magija mrtvacka zemlja

U moru različitih crnomagijskih rituala, izdvajaju se oni koji imaju dublju i ‘’crnju’’ simboliku u njihovom pravljenju. Na primer jedna od takvih u različitim kulturama vezana je za groblja. Groblja u skoro svim kulturama imaju određenu ritualnu simboliku i predstavljaju dom mrtvima. Kada se ta simbolika pored normalnih rituala sahranjivanja izvrne i iskoristi kako ne treba, tu nastupa crna magija sa mrtvačnom zemljom.

Groblja sama za sebe kroz vekove obitavaju različitim energetskim čvorovima i u okviru njih su granice sa onostranim svetom slabije, stoga je ono pogodno kao katalizator ili posrednik u magijskim ritualima koji se vrše u okviru njega ili sa mrtvačkom zemljom.

Ritual Crna magija mrtvacka zemlja

Konkretno, na našim prostorima vračare i magovi se koriste grobljima kako u crnomagijskim tako i u nekim ritualima koje vezuju za skidanje prokletstava i teških oblika crne magije. Ukoliko se izvede kako treba, ritual sa mrtvackom zemljom može svašta da učini žrtvi. Jedan od teških oblika bacanja crne magije jeste da kada se neko sahranjuje, vračara baci komad ili parče odeće žrtve kako bi se žrtva nakon tog rituala razbolela, pala u krevet a potom i umrla. Kada je reč o poreklu i verzijama iz kojih se magija sa mrtvačkom zemljom praktikuje, jedna je vezana za vlašku a druga za cigansku magiju.

Ciganska magija ima određeni broj rituala koji se odnose na groblja, anonimni ili neobeleženi grob i mrtvačku zemlju koja je zapravo sastavni deo tih rituala. Ti rituali se uglavnom odigravaju na samom groblju i ne povlače za sobom mrtvačku zemlju van groblja. U vlaškoj praksi imamo varijaciju na temu, s obzirom da i Vlasi smatraju da je mrtvačka i energija groblja pogodna za upotrebu magije, u njihovim crnomagijskim ritualima često se može sresti mrtvačka zemlja ispred nečijih ulaznih vrata ili u okviru doma, dvorišta, domaćinstva.

Sve ovo dovodi se u vezu sa najgorim odlicima magije koji imaju za cilj da naškode pojedincu. Crna magija i mrtvačka zemlja našli su i svoju primenu u skidanju određenih čini i prokletstava gde određena vračara ili mag uzimaju zemlju sa tri različita groblja i sa tri različita groba i na taj način dalje sprovode svoje rituale skidanja prokletstava ili drugih teških oblika crne magije. Ukoliko primetite neku zemlju u okviru Vašeg doma a sumnjate da joj mesto nije tu, obratite se nekom od stručnih lica sa ovog sajta koji će za Vas proveriti da li ima razloga za brigu ili ne.